Pravica zvažuje za predsedu TSK Fedora, Záborskú a Radosu

07.04.2013 Trenčín

Bratislava 7. apríla (TASR) - Ľudová platforma rokuje o spoločnom kandidátovi na predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Ako možní kandidáti sa spomínajú poslanec Národnej rady SR Martin Fedor (SDKÚ-DS), europoslankyňa Anna Záborská (KDH) a Miloš Radosa zo spoločnosti Continetal Matador Rubber, ktorého presadzuje Most-Híd. Všetci sa už v minulosti o post predsedu trenčianskeho vyššieho územného celku uchádzali.

Zástupcovia KDH, SDKÚ-DS a Mosta-Híd sa zišli v piatok podvečer (5. 4.) na ich prvom oficiálnom rokovaní. Zatiaľ sa na ničom definitívnom nedohodli. "Stretneme sa na budúci týždeň," povedal pre TASR prievidzský okresný predseda Ivan Vaňo. Podľa neho by spoločným kandidátom mohol byť Radosa, nevylučuje však, že napokon v TSK postaví Ľudová platforma iného kandidáta.

Podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor nechce v súvislosti s rokovaniami predbiehať. Rovnaký postoj má aj k otázkam o jeho kandidatúre. Tvrdí, že pravica určite niekoho v TSK postaví. "Je našou povinnosťou, aby sme voličom stredopravých strán dali nádej, že tam majú svojho zástupcu," uviedol pre TASR Fedor, ktorý verí, že kandidát Ľudovej platformy by mohol uspieť. "Šanca tu je," poznamenal.

V súčasnosti vedie kraj Pavol Sedláček, ktorý v roku 2009 kandidoval s podporou Smeru-SD, ĽS-HZDS a SNS. Sociálni demokrati postavia do boja o kreslo predsedu kraja v tohtoročných jesenných voľbách poslanca a exministra obrany Jaroslava Bašku.
 

Vyberte región